အိမ်မှာနေရင်း Homemade ကိတ်မုန့်လေးတွေလုပ်စားကြမယ် 0 836

သင်ရဲ့မီးဖိုချောင်ထဲမှာ ကိုယ်တိုင်ဖုတ်တဲ့ ကိတ်မုန့်ဟာ ဘယ်ကိတ်မုန့်တွေနဲ့မှ မယှဉ်နိုင်လောက်အောင်ကောင်းမွန်ပါတယ်။ ကိတ်မုန့်ဖုတ်ခြင်းသည်ပါဝင်ပစ္စည်းများကိုတိုင်းတာခြင်း၊ ၎င်းတို့ကိုမှန်ကန်သောအစဉ်အတိုင်းရောစပ်ခြင်းနှင့်ကိတ်မုန့်ကိုမီးဖိုထဲမှာ အသင့်တင့်ဖုတ်ခြင်းစတဲ့ အစီအစဉ်လိုက်မှန်ကန်အောင်လုပ်ဆောင်ရတာပဲဖြစ်ပါတယ်။

ဒီတစ်ခါမှာတော့ Vanilla ကိတ်မုန့် နဲ့ ချောကလက်ကိုဘယ်လိုပြုလုပ်ရတယ်ဆိုတာကိုဖော်ပြပေးမှာပဲဖြစ်ပါတယ်။

🔸 Vanilla Cake 🔸
Vanilla Cake ပြုလုပ်တဲ့အခါ အသုံးပြုရမည့်ပါဝင်ပစ္စည်းတွေကတော့ ထောပတ် 225g၊ သကြား 225g၊ ဆား၊ Vanilla ၉.၉ml လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၂ဇွန်းစာ‌၊ ကြက်ဥ ၅လုံးစတာတွေပဲဖြစ်ပါတယ်။ Pound Cake ဟာ အလွယ်ဆုံးကိတ်မုန့်တစ်ခုပဲဖြစ်ပါတယ်။ ကိတ်မုန့်များကိုကိတ်မုန့်ဖုတ်ရန် အကောင်းဆုံးအိုးများ၊ ဒယ်အိုးကိုလိမ်းရန်ထောပတ်ကို အသုံးပြုပါ။ ထို့နောက်ဂျုံအပေါ်လွှာကိုဒယ်အိုးထဲသို့ဖြန်းကာအညီအမျှဖုံးအုပ်၍ ဒယ်အိုးကိုလှည့်ပါ၊ အဲ့နောက် ပန်ကန်းလုံးထဲသို့ထောပတ်နှင့်သကြားတို့ကိုထည့်ပြီးအရောအနှောဖြစ်အောင်မွှေပါ။ အကောင်းဆုံးကိတ်မုန့်ဖြစ်ဖို့အတွက် ကြက်ဥကို ပန်းကန်လုံးထဲထည့်တဲ့ အခါမှာ တစ်လုံးချင်းဆီထည့်၍ နှံ့အောင်မွှေပါ။ မွှေတဲ့ အခါမှာ အီလက်ထရောနစ် မွှေစက်တွေ ကိုသုံးတာပဲဖြစ်စေ ဇွန်းကိုသုံးတာပဲဖြစ်စေ သေချာတိုင်းတာ၍ မွှေပေးပါ။ပြီးတဲ့ အခါမုန့်နှစ်တွေကို မုန့်ဖုတ်ဒယ်အိုးထဲထည့်၍ ဒယ်အိုးကို ၁၈၀ ဒီဂရီတွင်ချက်ပြုတ်သည့်အချိန်အတိုင်းအတာတစ်ခုအထိထားပါ။ ၁နာရီနဲ့ ၁၅မိနစ်လောက်ဖုတ်ပြီးတဲ့အခါ ကိတ်မုန့်သည်ပြီးဆုံးသွားပါပြီ။

🔸 Chocolate Cake 🔸
စံသတ်မှတ်ထားသောကိတ်မုန့်ဖုတ်တဲ့ ဂျုံထုပ်တစ်ခု၊ စတုရန်းမုန့်ဖုတ်ပုံစံတစ်ခွက်၊ မုန့်ပြားတစ်လုံး၊ ကိတ်မုန့်ကိုဖုတ်သောအခါဒယ်အိုးထဲမကပ်မိစေရန်ထောပတ်သို့မဟုတ်မာဂျင်ဖြင့်ကောင်းစွာအဆီချထားပါ။ ဒယ်အိုးဆီလိမ်းပြီးတဲ့နောက် မုန့်ညက်တစ်လွှာထည့်ပါ။ ထောပတ်၊ ကြက်ဥ၊ vanilla အနှစ်၊ သကြားနှင့်ထောပတ်ရည်ကိုပန်းကန်လုံးထဲသို့ထည့်ပါ။ ပါဝင်ပစ္စည်းများကိုကောင်းစွာရောနှောရန်လက်သို့မဟုတ် စက်ကို အသုံးပြုပါ။ ကိတ်မုန့်ချက်ပြုတ်စာတွင်ပါသော“ စိုစွတ်သောပါဝင်ပစ္စည်းများ” သည်ယေဘုယျအားဖြင့်အစိုဓာတ်ရှိပါတယ်။ သကြားကိုမကြာခဏစိုစွတ်ခြင်းမရှိသော်လည်းစိုစွတ်သောပါဝင်ပစ္စည်းအဖြစ်မကြာခဏဖော်ပြလေ့ရှိပါတယ်။ စိုစွတ်သောပါဝင်ပစ္စည်းများကိုများသောအားဖြင့်ကြီးမားသောပန်းကန်လုံးတွင်ပထမဆုံးရောနှောရပါမယ်။ ခြောက်သွေ့သောပါဝင်ပစ္စည်းများကိုသီးခြားစီရောထွေးရမှာပါ။ ဒါဟာကိတ်မုန့်ချက်ပြုတ်နည်းထဲမှာထောပတ်၏ဖွဲ့စည်းမှုနှင့်ပတ်သက်ပြီး ညွှန်ကြားချက်ကိုလိုက်နာဖို့အရေးကြီးပါတယ်။ နူးညံ့ပျော့ပျောင်းသောထောပတ်ကိုတောင်းသည့်နေရာတွင်သင်အရည်ပျော်သောထောပတ်ကိုအသုံးပြုပါကကိတ်မုန့်သည်အပြားပုံစံထွက်လာနိုင်သည်။ ဂျုံမှုန့်၊ ဆား၊ ချောကလက်အမှုန့်နှင့်မုန့်ဖုတ်အမှုန့်များကိုပန်းကန်လုံးတစ်လုံးထဲထည့်ပါ။ ထည့်ပြီးပါက သေချာမွှေပေးပါ။ ခြောက်သွေ့သောအရောအနှေထည့်ပြီးပါက ဖြည်းဖြည်းချင်းစိုစွတ်သောအရောအနှောထည့်ပါ။ အရောအနှောကိုအနည်းအများသေချာချိန်ညှိပါ။ အဲ့နောက်မှာတော့ ဂျုံမှုန့် ကိုဒယ်အိုးထဲသို့ထည့်ပါ။ ဒြပ်ထု၏နှစ်ဖက်စလုံးကိညှိရန်ဇွန်း (သို့) Spatula ကိုသုံးပါ၊ ဒယ်အိုးကိုမီးဖိုထဲထည့်ပြီးမိနစ် ၃၀ လောက်မုန့်ဖုတ်ပေးပါ။ အဲ့နောက်မှာတော့ ကောင်းမွန်တဲ့ ချောကလက်ကိတ်တစ်ခု့ကို သုံးဆောင်နိုင်ပါပြီ။

မုန့်ဖုတ်ဆက်စပ်ပစ္စည်းများကို Shop App MM မှာဝယ်ယူလို့ရနေပါပြီနော်။

>>> ဝယ်ယူရန် <<<

📲 သင့်ဖုန်းထဲမှာ Shop App MM ရှိရုံနဲ့ အွန်လိုင်းပေါ်ကနေ အလွယ်တကူဈေးဝယ်နိုင်လို့ အခုပဲ Download လုပ်လိုက်ရအောင် ….

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *